29 Kasım 2016 Salı

Yaşanılabilir bir dünya için doğayı koru

Günümüzün büyük sorunlarından olarak hızlı nüfus artışıyla birlikte gelen aşırı tüketim ve kirliliğin, çevreye olumsuz etkileri devasa boyutlarda. Gün geçtikçe canlı türleri üzerindeki tehdit artmakta. Bazı canlı türlerinin nesli tükenme aşamasında, insan yaşamının kalitesi düşmekte, çesitli hastalıklar artmakta. Sebebi bilinçsizce yapmış olduğumuz ama hiç farkında olmadığımız veya farkında olupta umursamadığımız işlerimizden kaynaklanıyor.
Havamızı kirletiyoruz, suyumuzu kirletiyoruz, toprağımızı kirletiyoruz, yetmiyor radyasyon çıkıyor.


Sonuçlarına razımıyız?
Bilinçsizce kullanılan tarım ilaçları, suni gübreler, genetiği değiştirilmiş gıdalar; otomobillerin egzozundan çıkan dumanlar, fabrika bacalarından çıkan dumanlar, fabrikaların kirli atıkları, bu atıkların denizlere göllere karışması, diğer yandan orman yangınları...
Razı değiliz hiçbirine değilmi?
Evinde çöplerle yaşamayı ister misin? Peki yatağında evsel atıkların olmasını? Nasıl bunların olmasını istemiyorsan sende doğaya sahip çık
Geri dönüşüme önem ver. Doğayı kirletmek yerine geri dönüşüm olarak değerlendir.
Sen örnek bir vatandaş ol. Doğanın kurallarına uy, uyar, uyan!

Geleceğimize,  gelecek nesillerimize  yatırımımız olan bu doğa için, çevreni kirletme. Nefesimizden, huzurumuzdan çalma! Sen kirletmezsen daha temiz bir dünyada yaşarız. Sen dikkat edersen daha bilinçli bir topluma kucak açarız.
Bilinçlenmede gönüllü olarak görevler alabiliriz, üzerimize düşen görev daha çok kişiye ulaşıp, bilinçlendirmek.
Çevre koruma hakkında gerekli bilgi birikimine sahip bireyler olmak, yeni nesilleri bilinçlendirmek için çeşitli etkinlikler yapılıyor. Devamlılığı da bir okadar önemli.

Çesitli kampanyalar ve çalışmaların olduğu iyi bir örnek:
http://www.wwf.org.tr/ne_yapiyoruz/kampanyalarimiz/
Sağlıcakla
https://www.facebook.com/deneyselkose/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder