10 Aralık 2016 Cumartesi

Bardağın Kırık Tarafı


Koyu yağmurlar yağdı üzerime. Isınmak için yaktığım ateş söndü. Uyuştu ellerim soğuktan. Kendime öfkem bardağın kırık tarafında.
Sıyrıldım soğuk günlerimden, sildim camdaki izlerimi. Birkaç not tuttum, birkaç dost edindim. Dindim, duruldum. Kaçırdığım fırsatlarıma koştum. Gül oldum kestim dikenlerimi. Tatlı dil oldum çağladım.
Nefeslerim sıklaştı, hızlı kelimeler çıktı ağzımdan, mutlu kelimeler taştı sabrımla, bir dua daha ettim, bir gün daha rahat uyudum bugün.
Kavradığım bardağın kırık tarafı değdi hayallerime, çizildi dirseklerim. Düştüğüm betonlara kıstırdım topladığım sezilerimi. Sataştım kaygılarıma, umutlarıma yaklaştım her geçen gün biraz daha.
Sakladığım bardağın kırık tarafına bağlı aklım, bağlandığım düğümleri kestim, uğraşmadım çözmekle. Sonra bir düğümde ben attım, kesilmemek üzere
Hayatıma kattığım bardağın kırık tarafında kaldı sabrım. Ne hak edebildim, ne hakkından gelebildim. Ne bana katkısı var ne de telafisi. Telaşım yok, darılmadım. Düşürdüğüm bardağın kırık tarafında vaadlerim.

3 yorum:

  1. "Her geçen gün biraz daha" daha düzgün olur.. Ayrıca yazınız güzel olmuş👍

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim bu güzel öneriniz için. Bu yorumlar benim için çok değerli. Naçizane birşeyler karalıyorum, hatalarım affola. Ayrıca beğenmenize çok sevindim :)

    YanıtlaSil
  3. Bunu yeni görüyorum:) rica ederim..

    YanıtlaSil