29 Aralık 2016 Perşembe

Hissiyat Notları

Beyaza aşık bir siyah. Karanlığın en zifirinde beyazlaşmış sevda. Vadesi tamamlanmış, saf hislerle toplandı onca his parmaklarımda... Benzer hayatlarda takıldı ayağım, koşarcasına yürüyen berrak adımlara yatırdım sevinçleri. Onca engel aştı ellerim, onca diken battı, onca derde derman aradım sessizce. Ensemdeki, naif
sevgi fısıltılarından kalma ince bir sızı. Sessizliğin soğuğunda uyuştu ellerim, ısıtmaya çalıştım.  Sessiz bağırışların ortasında kaldım. Sırtımı yasladığım her duvar yıkıldı ama kendine inanmadım vedaların. Köklü değişimler yaşadım derinden, bire beş oldum, arttıkça arttı yüzümün rengi. Yorgun yüz hatlarımda bilmediklerim. Beni düşüren bağ dinlemediklerimden. Ayaklarıma dolananın sebebi kendimde. Bileklerime işlemiş hikayeleri duyuyor musun? Anlamaya çalıştığım sebeplerin sonuçları sırtımdaki izler. Mucize beklediğim zamanları bıraktım. Bir yük daha bindi omuzlarıma. Altından kalkamadım, yüküme bir yük daha eklendi.
Kendi nefesime bıraktım dinlenmeyi, kendi nefsimden mi kaldı bilmem, anlatabilecek miyim dinlediklerimi? Kaç dil gerekecek, kaç kelime yetecek dileklerime. Kaç sevgiye engel kaldı ezberim. Düşündükçe boğuldum. Düştüğüm boşluk soğuk. En çaresiz anımda sarıldım hislerime.  Korkmam da, kaldıracak beni içimdeki umut.

10 yorum:

  1. Maviyi seversin ama siyaha aşık olursun.. Tum mesele bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşk siyahtaysa eğer, göz ne mavi dinler ne beyaz

      Sil